Private insteling, antidemocratie

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/10/peilingen-de-pvv-blijft-nipt-de-grootste-en-de-pvda-gaat-helemaal-kapot/

Toch lijkt dit mij niet echt lekker regeren. Dit kabinet Rutte2 is zo onderhand het minst geliefde sinds WO2 (op korte voet gevolgd in die rangorde door Rutte1). Zo weinig draagvlak onder de bevolking, en toch maar blijven zitten, hè?! De coalitiegenoot Partij tegen de Arbeider (# ptda = #pvda), staat intussen bijkans negatief in de peilingen (met recht, trouwens). Wat een #anti-democratische bende, dit kabinet (beide partijen).

Dit toont toch echt de zwakte van een parlementair stelsel aan: als een regering eenmaal zit, dan blijven ze kleven aan die lekkere macht!
Toen Rutte zo anti-democratisch besloot om te klagen over de #Nee-stem op het #Oekraïenereferendum, wilde niemand het kabinet weg hebben. Niemand behalve #Wilders, en niemand want Wilders. Wat een egoïstische bende, dat bewijst toch dat de overheid een private instelling is! “Wij vinden het leuk om tegen Wilders te zijn (dat levert ons stemmen op), dus ook al heeft hij gelijk met zijn motie van wantrouwen, wij stemmen lekker niet voor zijn terechte motie! Lekker pûh!”.
Toen Wilders in de kamer sprak over de #asielzoekercentra (#azc) en klaagde dat de gemeenten tegen de wensen van de bevolking in wel azc’s openden, liep Diedetik #Samsom naar de interruptuemicrofoon en stelde ongegeneerd dat het maar goed was dat de gemeenten zo tengen de wens van de burger ingingen. En het voltallige kabinet klapte hem toe, on diesuoerieur anti-democratische opmerking! (Flimpje staat nog ergens op Jijbuis, weet niet meer hoe het heet, maar zoek het maar op als je me niet gelooft, ik wet de titel niet meer, anders had ik het hier gelinkt) O, wat was ik daar graag in de kamer geweest, op dat moment. Ik zou het volgende gezegd hebben: “Goed zo! Iedereen die heeft geapplaudiseerd voor die rotopmerking van Samson, begeeft zich NU naar de uitgabg, geeft het toegangspasje af bij de bewaking, en komt nooit meer terug, dat noemt zich volksvertegenwoordigers, stelletje asociale schoften!”
#politiek, #immigratie

Ik ben geen grote fan van Wilders, trouwens , ook al is hij een van de weinige volksvertegenwoordigers die het volk vertegenwoordigen, helaas blijkt dat in te houden dat je tegen de overheid bent.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s