Bescherming van de winkels

De stad Zaandam, in de provincie Noord-Holland, kent een buurt met een slechte naam. In die buurt wonen veel Turkse immigranten geconcentreerd, en helaas is het zo (met hartelijke dank aan het #desintegratiebeleid van de voorgaande regeringen) dat die #immigranten hoogstens zijdelings tegen de Nederlandse #samenleving aanschurken. Je kunt het ze niet kwalijk nemen dat ze elkaar hebben opgezocht, dan voelen ze zich zo snel mogelijk op hun gemak.
Helaas is het zo, dat daar winkeliers overvallen worden (het schijnt daar best vaak te gebeuren). Maar wat zou een anarchistische samenleving daaraan doen? (Ik kan urenlang uitwijden over dat dit probleem niet zou opkomen in een vrijwillige samenleving, maar dat is voor een abdere keer) In een vrijwillige samenleving is er tenslotte ook geen door #belastinggeld betaalde #politie. Maar wil men het argument van de bescherming van een paar winkeltjes echt gaan gebruiken ter rechtvaardiging van het instituut dat honderdduizenden burgers in Arabië vermoord? (En daarmee die paar die het hebben overleefd uit Arabië wegjaagt, en ten koste van veel belastinggeld, dan die burgers hiernaartoe lokt, met gratis woning, gezondheidszorg, enz.)

Of is het niet beter om een #vrijwillige oplossing te bedenken? Voor problemen die zijn veroorzaakt doordat we nu in een dwang-maatschappij leven?

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s