Gratis slavenvervoer

Als links weer es de wind in de kont krijgt en gaat roepen dat het #OV #gratis moet om mensen uit de auto te lokken, bedenk je dan dat ook buschauffeurs (& tram-/treinmachinisten) recht hebben op #salaris. En de #arbeiders op de olievelden ook. Want voor gratis OV moeten niet alleen de buschauffers (& machinisten) afzien van enige vergoeding, maar ook het onderhoudspersoneel van de busremise, de schoonmakers van de remise, …
En omdat de bus gebouwd moet worden, moeten ook de mijnwerkers die ijzererts uit de grond halen, gratis werken. En de fabrikanten die de pikhouwelen voor de mijnwerkers maken, moeten ook gratis leveren. Dan zijn er nog de rubberplantages waar men gratis moet werken, voor het rubber van de ringetjes die vloeistofverbindingen afdichten. En de banden waar de bus op rijdt, die worden ook gratis van gratis rubber gemaakt.
Dan moet de remise gebouwd worden, van gratis bakstenen die gratis neergemetseld moeten worden door weer andere slavenarbeiders. Die gereedschap gebruiken dat gemaakt is door wèèr andere slavenarbeiders.
De grondstoffen moeten worden vervoerd vanuit, zeg, Zuid-Amerika en Afrika naar West-Europa, op schepen, die op hun beurt weer gratis gebouwd en bediend moeten worden.

Kortom: heel veel mensen (warschijnlijk de meerderheid van de wereldbevolking) mogen geen vergoeding krijgen voor de verrichtte arbeid. Hoe kunnen wij als samenleving dat voor elkaar krijgen? Nou, simpel: met slavendrijvers natuurlijk! Die overigens ook #gratis moeten werken: dus slavendrijvers daar weer boven. Gratis slavendrijvers dus. Tot in het einde van de rangorde.
Kortom: gratis OV is dus onmogelijk. Maar men hoeft toch niet een dergelijk idioot systeem te bedenken? Met gratis OV bedoelt links dat het uit belastingen gesubsidieerd wordt, wat dus weer inhoudt dat je ongeveer de helft van je werktijd gratis werkt = slavernij.
Ik denk dat de meeste mensen liever halve dagen gaan werken, voor hetzelfde loon, of voor dubbel loon hele dagen gaat werken. Want uit dat dubbele loon zijn gemakkelijk de reiskosten te betalen (mits niet kunstmatig duur gemaakt dmv stuurbelastingen). Op deze manier krijgt de burger dus weinig keuze: ofwel het reeds door hemzelf betaalde OV gebruiken, of extra betalen. Het is niet aan de overheid om de burger daarheen te sturen waar de overheid de burger heen wil. Dat is niet de democratie die mij op school werd aangeprezen.

#vervoer

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s