Veiligheid, zonder vrijheid

Wat heb je aan veiligheid, zonder de vrijheid om ervan te genieten?
Daarom ben ik (en alle non-agressoren met mij) ertegen om van Nederland (of welk land dan ook) een politiestaat te maken, met surveillance van elke handeling van iedere burger in het land. (ik kan niet anders dan verwijzen naar het boek #1984)
In plaats van zulke (ineffectieve) lapmiddelen, om symptomen te bestrijden, is het beter om de oorzaak aan te pakken en de symptomen te voorkomen: makker, staakt uw buitenlands beleid! Bruiloften in Arabië bombarderen, onschuldige burgers decennia lang op te sluiten in Guantanamo Bay (lees ook mijn bericht getiteld ” Arguments against vengeance-based justice”) verlengt alleen maar de periode van angst voor #contra-terreur, onder burgers. Want men kan dan alleen maar hopen dat de andere zijde begint met #appeasement. Zolang beide zijden daarop wachten, blijft het bloed vloeien.
Ps: Nee, het zijn vast niet de Arabieren die zijn begonnen met agressie, wat zij hebben gedaan was stiekem wel volgens het #NAP (NonAgressie-Principe), dat NAP gebiedt niet om de andere wang te keren, maar staat je toe om, indien iemand agressie jegens je pleegt, dat je het techt hebt je te verdedigen.
Het westen, en dan heden m.n. de Verenigde Staten, vormt de grootste agressor, in het buitenland: enige eeuwen geleden zelfs tegen Canada, in de 1930’er jaren tegen de Sovjet Unie, In 1950 McCarthy tegen Korea. Vrij onlangs geleden nog: Irak, Vietnam, Libië, Syrië.
Oftewel ze hebben de schijn tegen zich.
En nogmaals: wat heb je aan veiligheid zonder vrijheid? Ben je zonder vrijheid überhaupt wel veilig?

#antiwar

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s