Klimaat… Een betere aanpak

Als het Den Haag echt menens is met de wens om CO2-uitstoot terug te brengen, moeten ze snel de wegen gaan privatiseren, want de overheidsaanpak werkt overduidelijk niet. Privé-eigenaren moeten de kosten laag houden, omdat ze niet zomaar klakkeloos het ene gat met het andere kunnen dichten, of doodleuk de algemene belastingen kunnen verhogen (of sigaretten zwaarder belasten),. Dat zal er waarschijnlijk o.a toe leiden, dat de stoichten niet meer groen-oranje-rood staan te jojo’en bij een lege kruising (of een kruising met 1 auto) (want die lampen laten branden kost stroom en dus geld. Bovendien wekt het CO2-uitstoot op, iets waar de overheid tegen zegt te zijn, Dit ligt enorm voor de hand! En is ook al herhaaldelijk kenbaar gemaakt aan de tweede kamer, maar hier is nog nooit iets aan gedaan. Onwil of onkunde? Of desinteresse? Hoe dan ook, het heeft lang genoeg geduurd – tijd voor een aanpak met kans van slagen!
Privatiseer het vervoer! Niet alleen de wegen, maar ook het openbaar vervoer. Dat laatste zal ertoe leiden dat er veel minder (lege) bussen, treinen en trams zullen rijden, omdat zonder subsidie dat hele energieverslindende circus onhaalbaar is. Bovendien, kijkt u maar eens naar de treinstations bij nachte. Helverlicht, alsof het licht niets kost. De treinstations vallen onder het overheidsbedrijf Nedrail. In een typische overheidsstunt wilde men ondanks de zgn. #privatisering van de spoorwegen (echt private organisaties ontvangen geen belastinggeld, maar ja), de controle behouden. Ja, en dan kun je zien waar dat toe leidt:
– stations waar al het licht brand, de hele nacht lang
– treinen die verplicht reizen over trajecten waar op die tijdstippen geen vraag naar is, en dankzij de nogmaals helle verlichting is weer perfect te zien dat er in het donker maar 1 persoon in zit (op zijn hoogst).
Ver genoeg gaande privatisering is dus nodig om het #milieu te redden!
Zie ook “DeVervuiler Betaalt” hieronder

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s