Beleid faalt altijd

Beleid, het enige wat een #overheid kan, faalt altijd. Alle problemen waar de #samenleving mee worstelt zijn de (gevolgen van) mislukkingen van de overheid.
Bekijk desintegratiebeleid maar: na al die decennia eindelijk zou het toch alsjeblieft wel gelukt mogen zijn, maar er is nog steeds gezanik, nu over #ZwartePiet, (volgens mij zitten er linkse politieke partijen achter die rechtzaken), oftewel de overheid is absoluut incompetent en onwillig/vijandig.
Als hun gezanik zo goed werkt dat we op hen moeten blijven stemmen, waarom is het dan nog steeds nodig? Het is juist het niet-aflatende sociale beleid dat de problemen veroorzaakt. Natuurlijk zijn autochtonen het beu per definitie overal de schuld van te krijgen (omdat wij niet tolerant genoeg zouden zijn (. Nee, ik ben de newspeak nog niet machtig, ik zal er ook geen moeite voor doen om die aan te leren.)
De politici veroorzaken de problemen (er zouden medelanders (…) zijn die allochtoon stigmatiserend vinden, maar dat komt doordat het desintegratiebeleid zo geslaagd is, dat er in Nederland sprake is van een langs-elkaar-heenleving, en niet van een #samenleving) en verergert die elke keer dat ze er “iets aan willen doen”.
Een gemaakte samenleving is een zeer ongelukkige samenlevig, bestaande uit miljoenen gebroken individuën.

Dat komt omdat de overheid zich ermee bemoeit, en de samenleving probeert te kneden tot de vorm die zij wil. Echter, (hier valt een gelijkenis te herkennen met John Maynard #Keynes zijn visie dat de burgerij niet meer is dan een amorfe klont identieke gedragingen. En Ludwig von Mises vond de burgerij een heel grote groep individuën met eigen voorkeuren en wensen. Keynes is later tot het besef gekomen dat zij systeem ideaal was voor socialisten, ook al was hij zelf geen socialist, tenminste, dat beweerde hij zelf).
Een vrije samenleving van miljoenen individuën is een organische, en dus een gelukkige. Je zou denken dat een overheid dat zou willen voor haar onderdanen. (Die uitdrukking doet mij kokhalzen. Een democratische overheid hoort toch onderdanig te zijn aan het volk?).
Maar als ze van de samenleving moeten afblijven, wat heeft een overheid dan te doen? Defensie? Zie https://ludwigvanel.wordpress.com/2016/11/05/military-2-legitimacy/

om te zien waarom defensie nergens voor nodig is wat het volk betreft: het is alleen maar verdediging van de baantjes van politici. Bovendien is de overheid incompetent met defensie.
Wat blijft er dan nog over? Dat mogen ze tegen die tijd wel uitzoeken. Maar ik raad ze aan om nu alvast te beginnen met denken. Want er zijn al twee aspecten weg, de wegen zijn ook privaat veel beter te regelen.
Zie Once again, the roads, the railways. http://wp.me/p8008w-L

Dus zodra dit besef goed doordringt tot de oren van de mensen, komen er vanzelf geluiden om het dure anti-productieve werkgelegenheidsproject af te schaffen.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s