Wat maken Trump, Wilders & Fortuyn & Brexit duidelijk over de huidige politiek?

Trump, Wilders & Fortuyn geven aan, dat men de politiek grondig beu is. En hoe reageert de politiek daarop? In plaats van voor begripvolle nederigheid, kiezen ze voor krijsende hysterie, beledigingen en neerbuigende arrogantie. Als dat niet veranderd, dan zullen de “proteststemmentrekkers” extremer blijven worden.

Politici snappen de rangorde niet; maar denken dat de overheid bestaansrecht heeft. Grove vergissing uiteraard; bedenk dit maar eens kalmpjes:

  • Wat doet een overheid met/aan een volk? Beperkingen opleggen, dwingen, bestelen, verwoesten, vermoorden.
  • Dus, wat doet een volk zonder overheid? Floreren.
  •  Wat doet een overheid zonder volk? Dat is niet in woorden uit te drukken, want het hele concept is grammaticaal onmogelijk.

Ze doen alsof wij hen dankbaar moeten zijn, in plaats van andersom. Het gerucht gaat, dat Nederland een parlementaire democratie is. (Weer grammaticaal onmogelijk; democratie betekent deelnemend aan bestuur van zichzelf; parlement betekent “volksvertegenwoordigers” – dat is een schijn die ze allang hebben opgegeven door zich vijandig jegens ons op te stellen – maar vertegenwoordiging betekent “geen deelname”, maar regering door een kleine groep politici, dat heet dictatuur, of oligarchie).Want als een burger mag deelnemen aan bestuur, dan heeft die zeggenschap over miljoenen andere burgers. Maar die miljoenen hebben geen zeggenschap over hèm. Anders zou de regering bestaan uit miljoenen leiders van elkander. En dat is natuurlijk onmogelijk.

Dus, of het nu democratie is, of oligarchie, een land dat zo ongelooflijk groot is als Nederland (ja, heus waar! Zelfs 1 van de kleinste vlekjes op de wereld kaart is al te groot om democratisch bestuurd te worden); bestuur komt neer op dictatuur. Daarom is het anarchisme (zelfbestuur) de enige echt democratische manier om een samenleving in te richten.

De Britten heben zich natuurlijk al gekeerd tegen deelite, door te stemmen voor de #Brexit. Welke ongegeneerd wordt erttaagd, wat natuurlijk olie op het onvrede-vuur gooit. Wat valt er te onderhandelen? Gewoon koffers inpakken, handjes schudden, ” Bedankt voor alle leuke tijden, veel succes verder”.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s