Legitieme orde

#Anarchisme is de minst wanordelijke manier om een samenleving in te richten, omdat in een anarchisme alle regels op begrip kunnen rekenen. Want ze zijn opgesteld door eigenaren met directe belangen bij de regels (bv omdat er dan zo min mogelijk schade wordt veroorzaakt aan hun bezittingen).
In een politieke (democratische) staat zijn het “onze” bezittingen maar hebben wij geen zeggenschap over over hoe we ermee omgaan. Dit voelt onnatuurlijk aan.
Anarchisme/anarcho-capitalisme (een samenleving gebaseerd op privé-eigendom) voelt veel natuurlijker aan: als ergens de regels je niet bevallen, ga je er niet meer heen. Bedenk maar wat je moet doen om aan #NSA’s #Echelon te ontsnappen: nergens op aarde is je privacy veilig. Zelfs van de Duitse bondskanselier Angela Merckel werden de telefoongesprekken afgeluisterd door de Amerikaanse #stasi. Dus moet je niet zomaar emigreren; je moet zelfs van de planeet àf, dus op de maan gaan wonen, of naar een (vooralsnog) hypothetische Mars-kolonie vluchten.Aangenomen dat het geen kolonie is van NASA of ESA, want de #EU buigt zich altijd naar de wil van #DC, dus ook elders in het zonnestelsel ben je niet veilig)
Omdat in ancapistan (een geuzenaam voor een anarcho-capitalistische gemeenschap), het onwaarschijnlijk (want kostbaar en onnatuurlijk) is dat er weer grote verbanden – zoals landen – ontstaan, is dat de meest duurzame vorm van ordening van de samenleving.
Kortom: ironisch genoeg maakt de afwezigheid van een wet orde-handhaving legitiemer.Want “onze”eigendommen zijn eigenlijk die van de overheid

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s