Gratis slavernij

Zo af en toe hoor je een (linkse) politicus iets uitkramen over #gratis Openbaar #Vervoer, om mensen uit de auto te krijgen. Alleen al het idee dat het #OV zo onprettig is, dat er een prijsverschil van 100% nodig is om mensen uit hun auto in de bus te krijgen, maakt dit bedenksel belachelijk. Daarnaast is het onzin om te denken dat het OV zoveel beter/minder slecht voor het milieu dan de auto zou zijn.

Dan is er nog het derde kritiekpunt waar deze tekst over zal gaan: de waanzin van dergelijke slavernij. Natuurlijk zijn kostbare zaken (zoals Openbaar Vervoer) alleen gratis aan te bieden door middel van slavernij: De buschauffeurs mogen, als links haar zin krijgt, geen salaris meer ontvangen. En zijn dan dus verplicht om gratis te werken, en dus niet meer in staat om zich een woning te veroorloven, of voeding, kleding, verwarming…
En dan nog, moeten ook de bussen waarop zij rijden, gratis worden geleverd en onderhouden: de ijzererts die nodig is voor het chassis, de carrosserie, de aandrijflijn, de wielophanging, bouten, moeren, enz. moet gratis uit de grond worden gehaald; oftewel door slaven. Welke weer moeten werken met gratis gereedschappen. De smeltovens welke de ijzererts (gratis!) aangevoerd krijgen, moeten gebouwd worden met gratis bakstenen…
En dan moet de ijzererts nog vanaf de mijn naar de smeltoven worden gebracht, per (gratis!) schip.
Buiten dat is er nog veel rubber nodig om een bus te laten rijden: banden, afdichtingsringen, leidingen, tochtafdichting voor ramen en deuren…
Denk aan alle arbeiders:
in de mijnen en op de rubberplantages;
op de schepen welke de erts vervoeren vanuit Zuid-Amerika naar
de smeltovens
Op de scheepswerven
en in de groeven welke de klei opgraven om de fabrieken en garages te bouwen
Zouden al deze arbeiders, zonder dwang, gratis gaan werken? Neen, dat lijkt mij niet, dus moeten ze mbv slavendrijvers op gang worden gehouden. Deze slavendrijvers moeten ook gratis werken, dus aangespoord door slavendrijvers. Ga naar begin van paragraaf: slavendrijvers tot in het oneindige.
Aangezien zelfs een #politicus moet kunnen inzien dat dit onzin is, zullen ze wellicht op zoek gaan naar een andere manier om toch gratis OV te kunnen financieren: betaling uit belastinggeld, betaald door de bevolking welke dus gratis gebruik van moet maken van het OV.
Een enorme bron van belastinginkomsten is het privévervoer, welke nu al het OV subsidieert (maar klaarblijkelijk is dat niet genoeg om de subsidiërende automobilist uit de auto in het OV te krijgen). Deze bron valt dus weg zogauw niemand meer per auto reist : Dat betekent dat er elders meer belasting moet worden geheven, eender de kaarsenmakers van Frédéric #Bastiat, welke de oneerlijke concurrentie van de zon wilden uitsluiten om hun inkomsten te vergroten.
#Belastinghbetaling betekent dat je voor een deel van je werktijd geen vergoeding voor verleende diensten krijgt; dus geen #salaris; dus #slavernij.

#economischeLes

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s