Petitie Tegen het Nationaal Zorgfonds

Korte samenvatting:

Een nationaal zorgfonds is niet meer dan een herhaling van het ziekenfonds. Er moet wel iets veranderen aan de zorg (verzekering), welke nu te duur (en te slecht) is. Die situatie komt door de overheidsbemoeienis, meer overheidsbemoeienis kan dat niet oplossen, alleen minder

Wij,
Burgers van Nederland, die graag onze eigen keuzes maken ipv ambtenaren voor ons te laten kiezen

Constateren
Dat de zorg een veel te belangrijk onderwerp is, om in overheidshanden te houden. Een Nationaal zorgfonds leidt alleen maar tot een herhaling van het ziekenfonds: waarbij veel burgers een ellendige (en onnodige!) dood sterven op de wachtlijsten. Het is inderdaad zo dat de geldelijke prijs (per oekaze!) lekker laag kan worden gehouden, maar burgers betalen die lage premie wel met hun leven en dat is een onacceptabel hoge prijs.

Verzoeken
Dat de overheid haar handen aftrekt van de zorg, dit scheelt elk jaar talloze doden en miljoenen aan kosten. Het is weliswaar zo, dat er broodnodig iets moet veranderen aan de zorg, die nu te duur èn te slecht is. Maar dit heilloze plan is niet wat Nederland nodig heeft, laat burgers zelf kiezen, zij weten veel beter wat ze nodig hebben, dan de 1 of andere politicus in Den Haag.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

One thought on “Petitie Tegen het Nationaal Zorgfonds”

 1. Korte samenvatting:
  Een nationaal zorgfonds is niet meer dan een herhaling van het ziekenfonds. Om de zorg te verbeteren moeten wij niet terug naar een falend systeem, maar dit buiten de overheid oplossen.

  Wij,
  Burgers van Nederland, die graag onze eigen keuzes maken.

  Constateren
  Dat de zorg een veel te belangrijk onderwerp is, om in overheidshanden te houden. Een Nationaal zorgfonds leidt alleen maar tot een herhaling van het ziekenfonds: waarbij veel mensen een ellendige (en onnodige!) dood sterven op de wachtlijsten. Het is inderdaad zo dat de prijs kunstmatig laag kan worden gehouden, maar burgers betalen die lage premie wel met hun leven en dat is een onacceptabel hoge prijs.

  Verzoeken
  Dat de overheid haar handen aftrekt van de zorg, dit scheelt elk jaar talloze doden en miljoenen aan kosten. Het is weliswaar zo, dat er broodnodig iets moet veranderen aan de zorg, die nu te duur en te slecht is. Dit lossen wij op door burgers zelf hun zorg te laten kiezen, zij weten veel beter wat ze nodig hebben, dan politici in Den Haag.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s