Ziektekostenverzekering

Het is weer bijna zover, de grote, landelijke ziektekostenverzekeringswissel komt eraan, waarbij elke Nederlander in de reeds drukke decembermaand al tijd vrij moet maken om uit te zoeken welke de goedkoopste en beste #ziektekostenverzekering is, die ze kunnen vinden, want “de #marktwerking” die Balkenende heeft opgedrongen heeft het zo geregeld dat iedereen slechts op 1-1 mag wisselen van verzekering. Het moge duidelijk zijn dat dat slechts 1 van de redenen is waarom er geen sprake is van marktwerking, het is dus bij de overheidswet zo geregeld dat iedereen slechts op 1 januari mag wisselen van verzekering. Weer een knap staaltje #vriendjespolitiek, van “onze” #volksvertegenwoordigers, die het volk ook maar beschouwen als eeuwigdurende spaarpot, om alle vriendjes uit te feteren. Dat doet denken aan #fascisme: de samensmelting van bedrijfsleven en overheid, ten koste van het land: https://ludwigvanel.wordpress.com/2016/11/05/defining-country/. in dit geval bedoel ik dus ten koste van de burger, en omdat dit emigratie aanwakkert, dus ook ten koste van de belastingontvanger/-heffer.
Daarom wordt het tijd voor echte marktwerking, waarbij bedrijven zich sterk moeten maken om klanten te lokken, ipv ze gewoon klanten te laten sturen door de minister van justitie.
Want als het je in het huidige systeem financieel niet uitkomt om je te verzekeren (bv, doordat de overheidsmunt heeft gezorgd dat de economie zover is ingestort, dat je eigen bedrijf/werkgever ook failliet is) of je gokt het erop om geen verzekering nodig te hebben, omdat je zo gezond leeft, dat je waarschijnlijk geen botten breekt op de skipiste, omdat je lekker thuis blijft dit jaar (al was het maar dankzij geldgebrek), omdat je goed let op wat je eet en drinkt, dan zorgt de minister van justitie dat jij een dikke boete opgelegd krijgt. Die jij je niet kunt veroorloven, dus dan heb je geen andere kans dan goedkope rommel op te warmen in de magnetron, om je gezin te voeden. Wèg gezond voedingspatroon, hallo dokter, hier zijn we weer. “Nee, die verkoudheid gaat maar niet weg, sinds ik er niet aan ontkom om suiker te eten, – àls ik al iets te eten heb – en mijn lijf zit nu zo vol met ontstekingen, dat ik zelfs last heb gekregen van in gewrichten.” fijn hè, die overheidsbemoeienis! Zonder overheid om je te ontvoeren en in een grot op te sluiten als je niet genoeg geld uitgeeft aan haar vrindjes of om je te domweg direct bestelen, ben je veel gezonder.
Op de een of andere manier denken politici dat zij belangrijker zijn, dan de burgers. Dat terwijl het verleden heeft aangetoond dat geen overheid te hebben, heel goed is voor de economie (België, Spanje, Somalië) en dus de burger. Terwijl een overheid zonder volk (zelfs grammaticaal) onmogelijk is .

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s