Socialisering van de zorg teelt aso’s

Indien het #NationaalZorgfonds wordt doorgedramd (de zorg wordt geprivatiseerd – volledig in handen van de overheid wordt gelegd), leidt dat tot asocialisering van de maatschappij.

Want dat leidt tot een herhaling van de ellende van het ziekenfonds: mensen die sterven op wachtlijsten. En mensen die laag op de wachtlijsten staan zullen hopen dat andere mensen die hoger staan zullen overlijden. Zodat zij, voordat zij een ellendige dood sterven, aan de beurt zijn. Ongetwijfeld zullen velen aanvankelijk het fatsoen hebben zich bezwaard te voelen om dat te hopen, maar dat hopen zùllen ze.

En daarmee is weer aangetoond dat het socialisme (agressief overheidsgedrag) slecht is voor de samenleving. En dat blijft zich vernoemen naar de term “sociaal”. Ik zou bijna zeggen: “wat wereldvreemd”, maar ik vrees dat ze juist zo wereldwijs zijn, dat ze weten dat er genoeg mensen intrappen om hen stemmen op te leveren, en dat de partij te hernoemen tot de Egoïstische Partij, hen alleen maar stemmen gaat kosten, want eerlijkheid wordt alleen maar bestrafd in de politiek.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s