Cartoons. Altijd leuk! Maar politici zijn geen piloten

https://geenpeil.nl/cartoons-altijd-leuk-maar-politici-zijn-geen-piloten/

Deze cartoon gaat oa hooghartig voorbij aan het feit dat wij, het volk, feitelijk tegen onze zin in het vliegtuig zitten, er is tenslotte niets mis mee, om een stukje te wandelen (naar de grossier om de hoek), of per wiel-voertuig (auto, motor-/trap – fiets, bus, trein) te reizen. De staat pleegt volgens deze analogie ontvoering. Waarom zouden we met z’n allen dezelfde richting op willen reizen? Omdat zijne hoogheid Rutte dat leuk vindt, hem baangarantie biedt?
Een bedrijf heeft idd centrale leiding nodig, zodat de winstdoelstellingen behaald kunnen worden: een land is geen instelling met winst-oogmerk. Aan wie wordt die winst dan uitgekeerd? Wie zijn de aandeelhouders? De bevolking? Maar de bevolking wordt juist zoveel mogelijk leeg getrokken en uitgebuit ter meerdere eer en glorie van iets dat niets voor de bevolking doet, alleen tegen, nl. het land/de politiek
Een land is alleen maar een stukje aarde waar mensen wonen en werken – bij bedrijven, niet bij het land uitgezonderd ambtenaren, dat is weer een heel apart verhaal)

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s