Ik heb een aantal zwakke punten in de plannen van Forum voor Democratie ontdekt

Ik heb een aantal zwakke punten in de plannen van #ForumVoorDemocratie geïdentificeerd.
Na het succes met het Oekraïne-referendum wilden wij graag doorpakken met #referenda (#petities) over #Nexit http://bit.ly/1QgScAf , #Rutte-exit, #TTIP http://bit.ly/1OeRXX6 , en ter voorkoming van Roemer’s onzalige plannetje http://bit.ly/2ggriPq . Maar er waren te weinig stemmen om een referendum aan te vragen. (Voor een nexit-referendum bestaat m.i. wel degelijk animo, en gezien hoe impopulair de premier traditiegetrouw halverwege zijn termijn is, is er voor nr2 vast ook interesse. Maar het volk is nu al referendum- (petitie)-moe.)
Daarbij komt dat referenda zullen moeten gaan over alles wat de regering doet, en de FvD niet echt minarchistisch op mij overkomt, dus ik verwacht niet dat de FvD zich zal inzetten voor een efficiënte samenleving en een kleine overheid (helaas). En juist blij zal zijn als alle aspecten van onze levens per referendum geregeld gaan worden. Daarom zijn we toch beter af met een stem op de Libertarische Partij.
Als er een Zwitsers model navolging verdient, is het wel hun militaire, want dat is de beste garantie voor vrede én landsbescherming.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s