Brief aan kamercommissie veiligheid en justitie

Eerder deze week  (bericht geplaatst op 28 februari 2017), heb ik onderstaande brief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie van Veiligheid en Justitie:

Geachte kamercommissie,

Gaarne wilde ik uw aandacht voor het volgende:

Zoals u zich wellicht bewust bent, zijn er ideologische stromingen in de samenlevingen, welke ervoor pleiten om drugs te legaliseren. Alhoewel die bewegingen dat vnl. uit principiële/morele overwegingen doen, zijn er ook jusitiële/utilitaire overwegingen welke hiervoor pleiten.
Zo zorgt het verbod er op kunstmatige wijze voor dat de misdaad hoog blijft.
Doordat de vraag naar (illegale) drugs hoog blijft, blijven er ook leveranciers welke voor de juiste prijs die drugs willen leveren. Deze leveranciers houden zich logischerwijs niet aan de staatswet, ook niet tijdens concurrentie met elkaar. Dit resulteert o.a. in:

  • diefstal,
  • geweldpleging
  • en zelfs moord danwel doodslag,

Soms belanden op straat onschuldige mensen in een vuurgevecht tussen drugsbendes, waardoor zij gewond raken, of zelfs gedood worden.
Zoals uitgebreide ervaring ons leert (en dan kijk ik m.n. naar de VS: de periode van en na de drooglegging – Al Capone enz., maar ook de recente canabbislegalisering welke illegale canabbistoevoer uit zuidelijke landen fors heeft verminderd, doordat er goedkopere alternatieven waren welke de vraag naar hun dure producten heeft verminderd)
wordt de theorie gestaafd door de praktijk. Oftewel er is genoeg bewijs dat de overheid door middel van het verbod, bijdraagt aan de misdaad, waardoor de overheid -dus feitelijk m.n. De minister van justitie en diens ministerie, en niet te vergeten de tweede kamer, met de nadruk op u, geachte commissie (als ontvanger van deze brief), dan medeschuldig is aan voornoemde misdaden.
Daarom pleit ik ervoor dat (met goede argumenten) de drugsverboden worden opgeheven. Niet alleen van cannabis, maar ook van de meer lucratieve harddrugs. In plaats van een voluit verbod of volledige vrijgave, is het waarschijnlijk een betere keuze om harddrugs te behandelen als sterke drank (minimumleeftijd 18 jaar, niet te verkopen in de buurt van scholen, enz.)

Met vriendelijke groet,

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s