Gezondheidszorgverzekeringen wel of niet nodig?

Waarom zou je die verplichten? Dat maakt de behandelingen alleen maar onnodig duur:

Patiënten gaan niet meer op zoek naar de laagste prijs/beste prijs/kwaliteitsverhouding, want de verzekering betaalt toch wel. Met als gevolg dat goedkoper aanbieden, niet wordt beloond. En dus niet meer zal worden geprobeerd.

Indien mensen ervoor kiezen om niet verzekerd te zijn en zij hebben onverhoopt zorg nodig, dan wil dat niet zeggen dat ze in de kou staan. Nou ja, wel als de staat de samenleving/volkspsyche blijft vergiftigen, maar in een gezonde #samenleving (een SAMENLeving, i.p.v. een #langsElkaarHeenLeving) vangen mensen elkaar op.
Anders zullen ze hun eigen portemonnee moeten trekken, klaar. Daar kiezen ze voor.
Sommige Amerikaanse praktijken weigeren zelfs om via een verzekeraar te werken, en houden op die manier de prijzen laag.
Als die mensen ervoor hebben GEKOZEN (kernwoord!) om het risico te lopen, is het niet aan een ander om die keuze niet te eerbiedigen, zelfs niet als die ander in het bezit is van de magische staatsautoriteit.

Waarom moet dat per verzekering geregeld worden? Omdat het geld MOET kosten? Of omdat de directeuren bij jou in de sociëteit op Nijenrode zaten? (Dat verklaart de corruptie van bv die liegende ellendeling van een #Balkenende)

Een oplossing voor keuzetekort, zou zijn, als verzekeraars deelpaketten gaan aanbieden, dat je bv voor botbreuken bent verzekerd bij A, voor SOA’s bij B en voorgebitsbehandeling bij E.
De clou is dat je je verzekert voor catastrofale gebeurtenissen., dus niet voor gangbare/kleine auwtjes.
Welke autoverzekering dekt nu wasbeurten?
De WA-polis (Was-Auto) vergoedt autoshampoo voor handwasbeurten. De all-risk polis gooit daar een wax-behandeling boven op zodat het vuile water er zo vanaf druipt, of de polis bekostigd herstel van vogelpoep-plekken. Misschien dat je een luxevariant kunt nemen, die autowasstraten vergoed,ipv alles met de hand te moeten doen.

Met bovenstaande hoopte ik duidelijk te maken hoe belachelijk het is om voor elk piepje of kraakje of vlekje de verzekering aan te spreken. En het is ook belachelijk om op z’n allerlinkst het eigen risico te gebruiken om burgers die ongeneeslijk ziek zijn geen andere keuze te geven, dan elk kwartaal fors te betalen.
Het is onmogelijk je te verzekeren tegen reeds bestaande aandoeningen. Dat de roverheid dat toch verplicht stelt, komt omdat zij ook verzekeren verplicht stelt. Dit toont aan dat de twede kamer het nooit had mogen accepteren. Dat ze dat toch deden, ondermijnt hun bestaansrecht.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s