Geen schijndemocratie maar oligarchie

Hans #Wiegel is tegen het #referendum, want bij het Oekraïne-referendum stemden volgens hem de mensen vooral tegen uit nijd tegen de politiek.
Daarom moet het referendum worden afgeschafd?!? Dat kan alleen maar uit de mond van een #politicus komen. Zeg eens, Hansepans, zou je het geen idee vinden om te maken dat de bevolking niet nijdig wordt op de politiek? En zolang jullie wel de woede van de stemmers op je hals blijven jagen, zorgt die ene uitlaatklep van het (veel te schaarse) referendum. Sowieso lachwekkend hoe daar in Nederland mee wordt omgesprongen: zie het #IJburg-referendum, en de moeite die de antidemocraat (Rutte) uit JOUW partij doet om de uitslag van het referendum niet te eren. Zolang de overheid de baas blijft is het een #oligarchie (150 vs. 17.000.000) en geen #democratie.
Want dat wij eens in de 4 jaar mogen stemmen op degene die onze belangen opofferen aan ofwel het #grootkapitaal (rechts) ofwel hun eigen lolletjes (links) worden we niet vertegenwoordigd, en dat zekerste-nooit-niet door de zelfbenoemde “volksvertegenwoordiging”.
Enne, een groot deel van de nee-stemmers heeft om inhoudelijke redenen tegengestemd.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s