Longpatiënt

Longkanker-patiënten die stug blijven doorroken, ik heb ze zelf ook ontmoet. Waarom zou de hele bevolking boos worden op die rokers omdat wij allemaal, (door de overheid gedwongen, dus “marktwerking”) die premies moeten betalen. En dat de politiek, weer sfeer-verziekende (het lijkt alsof dat het enige is, wat de politiek kan) en onproductieve (contraproductieve?) draconische maatregelen gaat nemen, uit boosheid dat die gemene rookverslaafden hun mooi bedachte plannetjes ondermijnen. Dat longpatiënten bijven doorroken, is toch iets dat alleen hen en hun zorverzekeraar iets aangaat? Als de verzekeraar de premies desondanks aanvaardbaar laag kan houden zonder het zorgpakket onaanvaardbaar in te krimpen, waarom zou je dan moeilijk doen?
Ho, wacht: in deze Balkebrij die die corrupte JP aan ons heeft ogedrongen, bestaat die stituatie niet. En nee, in Roemercare gaat dat nooit of te nimmer goed komen. Dus moet er een derde mogelijkheid zijn: een zonder staatsbemoeienis die de prijzen hoog houdt, en zonder de staatsbemoeienis die de kwaliteit (en kwantiteit) laag houdt.

En dan nog: als je al een nieuwe long krijgt, wordt de oude vast niet hergebruikt, maar weggegooid. Dus als je troost vind in zo’n stinkend onding tussen je lippen, leef je uit! (Maar ajb niet in mijn richting uitblazen)

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s