Super-egoïsme

Ik heb het al eerder gehad over dat linkserds alleen in de politiek zitten, om hun eigen pleziertjes door te drammen, om hun lol te beleven ten koste van ons… Als voorbeeld wilde ik #Emile Roemer’s onzalige #Nationaal #Zorgfonds aanhalen. Alhoewel het waar is dat het huidige #zorgstelsel inderdaad veranderd moet worden, is het niet de oplossing om een sprong achteruit in de richting van het aloude Ziekenfonds te wagen, met zijn dodelijke wachtlijsten. Maar de #SP blijft #Roemer napraten met de leugen dat “#marktwerking duidelijk niet werkt.” Nu kan ik wel zachtjes doen jegens Roemer, in plaats van hem hard onderuit te halen en voor #leugenaar uit te maken, door heel begripvol te zeggen dat hij waarschijnlijk druk in de tv-studio zat te jammeren,over “Die gemeehéne marktwerking “, op de dag dat het #parlement stemde om het #EigenRisico te verhogen.
Maar Emilepiel weet maar al te goed dat de overheid zowel het product (basispakket) en de prijs (Eigen Risico) bepaalt, en dat er dus in het geheel geen sprake is van marktwerking.
Maar Emieltje blijft erover liegen, omdat hij weet dat de mensen veel duurder uit zijn met #BalkenendeCare, dan destijds met het Ziekenfonds, wat de prijzen laag hield, door in het aanbod te hakken. In dat opzicht is BalkenendeCare (BC) wel een vooruitgang, maar het is nog niet goed genoeg! Feit blijft dat die Balkenende een corrupte klootzak was, die zijn vrindjes in de verzekeringsindustrie wel even zou spekken (Balkenende was van het CDA en dus rechts en dus offerde hij de belangen van de burger op voor die van het grote geld.
Daarom pleiten wij Libertariërs niet voor #privatisering van de zorg (wat Roemer wel wil: de overheid is de meest private instelling van het land, die doet toch maar wat zij zelf wil, schoffeert de burger alleen maar) maar voor #democratisering.

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s