Bevolkingsteller, democratie & oligarchiën.

https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolkingsteller

Juist, en de grootte van het #parlement blijft maar steken op 150. En die 150 “vertegenwoordigen” de exacte wensen/belangen van alle 17.127.938 (wo 28 juni 2017)? Geloof je het zelf? Dat zijn 114.186,253 burgers per #kamerlid. En die hebben allen exact dezelfde eisen en wensen? De enige manier om een heuse vertegewoordiging te hebben, is als er 1 kamerlid per burger is. Dat is niet bepaald werkbaar, hè? En wie zou dan de belangen van de #kamerleden #vertegenwoordigen? Of hebben die geen belangen?
Houdt dan op de schijn op te houden dat je het #volk vertegenwoordigt: de enigen belangen die de kamerleden vertegenwoordigen, zijn die van de #fractievoorzitters; daarvan zijn er nog minder! En wie vertegenwoordigen de fractievoorzitters? Zichzelf.
Vergelijk een dergelijke super-#oligarchie (de kleinste minderheid regeert over de ietwat grotere minderheid, over de meerderheid) met een democratie, waarin per definitie niet geregeerd wordt. En waar elke burger vrij is, zijn eigen gang te gaan, zolang hij de gangen van anderen niet belemmerd. (Goed, ook niet volledig democratisch, maar wel het beste dat een #samenleving kan bereiken)

Advertisements

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarcharchist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s