Diesel

Als het Brusselse Timmermannetje zijn zin krijgt en er later alleen nog elektrische auto’s mogen worden verkocht, (en mensen ook niet meer op gas mogen koken) dan bezwijkt het elektra-net daaraan. Dan zullen mensen om nog een avondmaal te kunnen bereiden en de volgende ochtend naar hun werk te kunnen rijden, wel dieselaggregaten moeten gebruiken. Let wel dat dit geen ruk verschil zal uitmaken, voor noch de CO2-concentratie, noch het klimaat.

Overeenkomsten

Alhoewel er verschillen zijn in stijl (die wat verklappen over de persoonlijkheid), lijkt de staatsgreep van Rutte wel op die van Erdogan. Beide verzonnen een crisis, en om die te beteugelen, moesten ze heel veel extra machten hebben. Rutte heeft zijn kabinet veranderd in een perma-junta, en beiden gaan over lijken om hun zin te krijgen. Hij offert het welzijn van miljoenen op aan zijn wens om de eeuwige macht te hebben (denk aan de 520.000 levensjaren). Beiden hebben achterbaks een toneelstukje opgevoerd, in de wetenschap, dat zebzonder smoesje hun zin niet zouden krijgen.

Zie ook het muziekcollege van Erik Scherder en Dick Swaab op youtube om te zien, wat voor gruwelijke neurologische gevolgen Rutte’s lockdowns hebben. Als dat niet juridisch dodelijk is voor de man die zich minister-president noemt, dan heeft de rechtbank geenbestaansrecht.

Waarom sommige Afghanen blij zijn met Taliban

https://www.hln.be/dossier-afghanistan-in-handen-van-taliban/waarom-sommige-afghanen-de-taliban-met-open-armen-lijken-te-ontvangen~a7e9e7a33/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR0qGLQqfEHNOZC_qoXVL2J3vXoVnlpSs2LMPUV0YHM0_bWP7FJLkUAP33g Ik eb geen HLN abo, dus t artikel niet gelezen, ik weet echter wel dat de pasjtoe-code nog primitiever is dan de islamcode van de taliban. Bedenk ook waarom de Oekraïeners liever door de nazi’s bezet werden, dan door de Sovjets. Ze kenden hun pappenheimers. Nazi’s dreven Sovjets weg, daarom waren de Oekraïeners pro-nazi. Net als bij elke verkiezing: mensen stemmen tegen hun vijand. Daarom kreeg Trump ook zoveel stemmen: ze vertrouwden liever eoa pipo van de TV dan die ervaren politica, de blanke & vrouwelijke Obama. zegt genoeg, toch?

Piratendemocratie

Ik luister nu naar The Republic of Pirates van Colin Woodard. https://www.audible.co.uk/pd/B01CH2MMEA?source_code=ASSOR150021921000R De piraten waren dieven, verkrachters, zuipschuiten en moordenaars en hun schepen daarom de enige functionerende democratiën, die de wereld ooit heeft gekend. Ze kenden hun pappenheimers, daarom was de rang van kapitein in balans met een kwartiermeester en werd elke beslissing (incl. over straf) democratisch genomen, de kapitein had alleen in gevecht absolute autoriteit. Verder, als hij zich misdroeg kon de rest van de bemanning hem afzetten. De kapitein sliep zelfs niet in een eigen kamer, maar gewoon tussen de rest van de bemanning. Daarom werkte democratie wel op een schip vol schorem: ze konden de grote baas goed klein houden. Ze hadden geen zelfbenoemde ‘Vertegenwoordiging’ die hen minachtte, maar vertegenwoordigden zichzelf. Vergelijk dat met westerse ‘democratiën’, waar de binnenlandse bezetter het gepeupel maar een vervelende bijkomstigheid vindt. Bij piraten bv geen formatie van een half jaar resulterend in een alom ongewenste kapitein (wie een kinderverkrachter de hand boven het hoofd houdt, namens partijbelang.)

Democracy only works for pirate ships

Pirates (from the 16th century Carribbean, or thenabouts) were notorious thieves, rapists, boozers, etc; yet only they were able to run a democratic society (on their ships). Knowing how their own kind was to be trusted, the captain (democratically elected and balanced by an elected quartermaster) did not have any great power over the rest; he slept with the rest (I mean he rested in the same sleeping quarters as the rest of the crew). Decisions (including about punishment) were made in common. The only time he had absolute authority was during battles. If he misbehaved, he could be ousted. Compare that to the western democracies we live in these days: if you try to remove the government, hard, cruel punishments will befall you. PS my source for this information about pirates is Chris Woodall’s entertaining book Republic of pirates: https://www.goodreads.com/book/show/442239.The_Republic_of_Pirates https://www.audiobooks.com/audiobook/republic-of-pirates-being-the-true-and-surprising-story-of-the-caribbean-pirates-and-the-man-who-brought-them-down/245494?refId=38712&gclid=EAIaIQobChMI0e74mujK8gIVzO3mCh3KcgvrEAAYAiAAEgLV1fD_BwE