Grondwet van koninkrijk Noord-Holland

Om niet met lege handen te staan, na de onvermijdelijke opstand, en om te voorkomen dat NL toch een zgn “democratische volksrepubliek” wordt, wilde ik deze minarchistische grondwet voorstellen, voor het afgesplitste koninkrijk Noord-Holland (of welke provincie dan ook).

Dit is overduidelijk nog niet klaar, maar de bedoelingen lijken mij duidelijk. Om te voorkomen, dat de politiek ten onder gaat aan machtsgroei, zal het geen republiek worden (met verkozen heersers), maar een monarchie. Die niet zal worden gefinancierd door belastingen, maar door kostendekking van dienstverlening.

Grondwet van het koninkrijk Noord-Holland

Opening

Deze grondwet bevat bindende beperkingen, waar de overheid zich te allen tijde aan moet houden. Elke wet die in strijd is met deze grondwet, is ongeldig. De burger heeft hier de macht, niet de staat. En er wordt niet gekunsteld met zgn volksvertegenwoordiging, want dat werkt toch nooit.

Filosofie

Dit koninkrijk heeft als doel, de levens van de inwoners zo prettig mogelijk te maken/het welzijn te vergroten. De enige manier om dat te bereiken is om de overheid zo klein mogelijk te houden. Welzijn vereist, dat goederen en diensten worden geproduceerd en aangeboden. Omdat geen enkele overheid iets kan produceren, alleen maar kan nemen van anderen, kan die niet het welzijn van burgers verbeteren, zonder dat van anderen te schaden. De enige twee redenen waarvoor mensen een natiestaat nodig zouden hoeven hebben, zijn:

* postadressen

* nationale trots (zie deel Regalia).

Aangezien nationale trots alleen op natiestaten van toepassing kan zijn, is het onnodig op dit adresbedrijf en bestaat er ook geen volkslied. Het is ter herkenning wel handig, om een vlag te hebben.

Strijdkrachten Aangezien militaire verdediging historisch onmogelijk is gebleken, en dat aanvallen/bezetten van andere natiestaten/gebieden, strijdig is, met het vreedzame en productieve doel van het koninkrijk, zullen er geen strijdeenheden in dienst zijn van het koninkrijk. De burger kan het geld beter gebruiken, om zichzelf en diens medeburger welvarender te maken.

Rechtspraak Als de overheid machtiger wordt dan de burger, opent dit de deur naar misbruik. Daarom zal het koninkrijk geen monopolie op macht hebben (zie ook het deel getiteld Strijdkrachten). Rechtspraak is een burgerkwestie en dat heeft de burger zelf te verzorgen.

Regalia

De vlag zal bestaan uit: drie gelijke horizontale banen, van boven naar onder: blauw, wit, rood. Verdere regalia zijn niet nodig, want het is te mal voor woorden dat een bedrijf een volkslied/familiewapen heeft

Opvolging

De koning zal tijdig een troonopvolger aanstellen, zodat er geen leemte ontstaat/de dienstverlening zal doorgaan, wanneer het staatshoofd tijdelijk of “ buiten dienst gesteld raakt.

Financiering

Er zal geen voortgaande financiering plaatsvinden (zoals een jaarlijkse “belasting”), want een regering die niet in staat is zich te laten financieren uit geleverde producten/diensten, is het economisch voortbestaan niet waard. Financiering zal ten hoogste bestaan uit vergoeding van administratieve kosten. De diensten (het kadaster, postadressen) zullen gefinancierd worden per mutatie/aanvraag van kadastrale informatie. Soortgelijks zal gelden voor het bevolkingsregister.

Identiteitsbewijzen

Alhoewel het de koning niets aangaat wie en hoeveel mensen er in het land wonen, vereist reizen naar andere landen wel, dat burgers zich kunnen identificeren adhv hun nationaliteit. Daarom zal de koning een bevolkingsregister aanhouden, als dienstverlening aan hen, die het buitenland wensen te bezoeken

Alhoewel het de koning niets aangaat wie en hoeveel mensen er in het land wonen, vereist reizen naar andere landen wel, dat burgers zich kunnen identificeren adhv hun nationaliteit. Daarom zal de koning een bevolkingsregister aanhouden, als dienstverlening aan hen, die het buitenland wensen te bezoeken

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarchist

2 thoughts on “Grondwet van koninkrijk Noord-Holland”

  1. Er mist nog wat aan, natuurlijk. Zo staat er nog niets over dorpen/steden enz. Maar omdat de burgemeesters worden aangesteld door de koning verdwijnen die ook, en zullen dirpen in ern soort federatiestructuur onder het koninkrijk NH vallen

    Like

Leave a comment