Brief Baudet Oekraïne

Naar aanleiding van deze tweet: https://twitter.com/thierrybaudet/status/1668673496329723905?t=ZA3p1Co3zOyCC51OTe11CQ&s=09

heb ik deze brief FvD gestuurd:

Geachte heer Baudet,

Hartelijk dank voor uw standpunt jegens de oorlog in Oekraïne.

Bij het debat over de extra 400 miljoen die Hoekstra wil schenken, hadden ook minstens leden uit de klimaaatpartijen (m.n. GL, D’66) aanwezig moeten zijn, en evt had zelfs Jetten in eigen persoon, hier gepassioneerd tegen moeten pleiten. Niet gebeurt, veel gezegd.

Niet alleen is dat niet “onze” oorlog, maar ook wordt iedere (expeditie-) oorlog tegen de eigen burgers ingezet: zie bv Woodrow Wilson en de Amerikaanse deelname aan WO1 (binnenlandse bevolking tot offers dwingen/nieuw binnenlands beleid opleggen), Thatcher en de Falkland-oorlog, (deels) Mussolini en WO2.

De manier waarop de Oekraïne-oorlog tegen ons wordt gebruikt, is m.i. schandaliger:

De CO2-uitstoot is sensationeel (tanks, F-16s, raketten, transport). Is het belangrijker om Poetin te vernederen, dan om niet het klimaat te veranderen (en daarmee de Oekraïense & NLse bevolkingen te beëindigen)?

Dit riekt hoe dan ook naar landverraad: of ze geloven niets van hun klimaatgejank (en buiten ons uit), of ze geloven het wel en roeien ons uit. (oa NLse en Oekraïense bevolkingen).

Een regering die echt gelooft in het gevaar van CO2 kan niets anders doen, dan met lede ogen toekijken hoe Poetin de uitstoot verhoogt met diens strijdkrachten en de Donbas inneemt. Zal niets doen om de uitstoot nog verder te verhogen.

Trouwens: zelfs Al Gore gelooft niets van zijn eigen klimaat-gepredik. In hun 8 jaar zaten Obama en Biden 7 oorlogen voor. Kenden 1 Nobel voor de vrede en 0 dagen vrede. Tevens 0 kritiek van de klimaatverlosser.

Toen Trump in 4 jaar met 6 vredesverdragen (beste klimaatpresident ooit, incl. Clinton/Gore), de VS tetugtrok uit het inhouds- en nutteloze ‘Parijs’, stond Gore wel klaar met kritiek. Waarmee hij dus heeft bevestigd dat “klimaat” niet meer is, dan een hockeystick-vormig politiek slaghout om mee los te gaan op de eigen bevolkingen.

En dan zullen wij worden geacht om de wapenen op te nemen, om deze regering te beschermen tegen een evt. Russische invasie (de vijand van mijn vijand)…

De wereldvreemdheid van politici maakt sprakeloos.

Ik had er eigenlijk bij willen zetten, dat kamerleden/ministers die geen bezwaar maakten tegen de oorlog, afstand hebben gedaan van alle recht van spreken/beleid voeren over klimaat.

Tenslotte is Nederlandse deelname onuitgelokt door de Russen. Volgens de beste traditie van westerse militaire bemoeienis. Dus is de Nederlandse deelname niet te rechtvaardigen.

En in 2016 heeft de Nederlandse kiezer zich per referendum expliciet uitgesproken tegen een oorlog om Oekraïne. Maar ja: dat is democratisch, daarom wil de Vereniging van Vrijheid en Democratie er niets van weten.

Published by

ludwigvanel

I am an author & an anarchist

Leave a comment